icon medtracs solutions
Cum funcționează?

Structura și funcționare MedTracS

Mai multe despre regulamentul FMD

Rolul Sistemului European de Verificare a Medicamentelor (EMVS)

Ca un rezultat a Regulamentului privind FMD, aplicabil începând cu 9 februarie 2019, medicamentele trebuie să fie supuse unor verificări sistematice de originalitate înainte de a fi puse la dispoziția pacienților.

Pentru a verifica originalitatea medicamentului, identificatorul unic al fiecărei cutii de medicamente trebuie să fie comparat cu identificatorii unici legitimi salvate în sistemul de stocare a datelor.

Legislația impune crearea unor baze de date naționale interconectate pentru monitorizarea medicamentelor cu elemente de siguranță.

Sistemul de stocare a datelor la nivelul UE, a fost creat și este în continuă dezvoltare de către EMVS European Medicines Verification Organisation. Dezvoltarea fiecărui baze de date național este organizată și supravegheată de o organizație națională (OSMR) înființată de părțile interesate la nivelul statelor membre.

În conformitate cu regulamentul, pot fi introduse pe piața UE numai medicamente cu elemente de siguranță care au fost înregistrate în baze de date și cutiile au fost verificate de persoane autorizate pe parcursul furnizării către publicul larg.

Organizația Europeană de Verificare a Medicamentelor: https://emvo-medicines.eu/
Organizația Națională de Verificare a Medicamentelor
EMVS
Funcțiile de bază

Modul de funcționare MedTracS

MedTracS oferă tuturor distribuitorilor de medicamente, spitalelor și farmaciilor, o funcționalitate FMD completă, de la verificarea medicamentelor până la decomisionare, indiferent dacă sunt cu rulaj mare, mediu sau mic.

MedTracS permite toate operațiunile și tranzacțiile FMD necesare în conformitate cu reglementările generale FMD, precum și cu regulamantele și cerințele specifice fiecărei țări.

MedTracS vă permite să:

NMVS
Structura

Cum este structurat MedTracS?

Aplicația MedTracS am conceput ca un sistem modern, de înaltă calitate, care funcționează ca un serviciu bazat pe cloud.

Poate fi utilizat de companii sau organizații mari, mijlocii și mici, folosind simultan de la câteva pănă la sute de terminale.

Devices icon
Poate fi utilizat pe dispozitive mobile și pe calculatoare

În timpul dezvoltării sistemului, am încercat să fim cât mai flexibili pentru a răspunde nevoilor clienților noștri, astfel încât

  • aplicația noastră MedTracS să poată fi utilizat pe tablete și pe smartphone-uri,
  • conectat la un laptop sau la un calculator de birou prin cablu,
  • sau dispozitive mobile de scanare fără fir.

icon user friendly
Ușor de utilizat, ușor de învățat

Datorită structurii sale logice și simple, aplicația MedTracS este ușor de învățat, astfel încât poate fi folosit cu ușurință chiar și de utilizatori cu mai puțină experiență în domeniul sistemelor IT.

icon saas
Funcționează pe baza unui serviciu cloud

Identificatorul medicamentului se poate scana din aplicație, cu ajutorul camerei foto al telefonului sau cu un cititor de cod de bare. Prin intermediul internetului este conectat on-line la server, unde este transmis numărul de serie identificat. Serverul se ocupă de gestionarea eligibilității, de jurnalizare și de conectarea la Sistemul Național de Verificare a Medicamentelor.

icon async
Conexiune asincronă în scopul unei operări rapide

Pentru a asigura o funcționare rapidă, există o conexiune asincronă între aplicație și serverul MedTracS, astfel încât nu trebuie să așteptați un răspuns în timpul utilizării aplicației. Datorită acestei soluții, nu aveți nevoie de o conexiune rapidă la internet sau de un telefon foarte performant, deoarece activitatea efectivă se desfășoară pe server, nu la utilizator.

icon low cost
Necesită costuri de investiții reduse

Costul de investiție legat de MedTracS poate fi incredibil de scăzut, chiar zero, deoarece nu este nevoie să achiziționați licențe de software și puteți instala sistemul nostru MedTracS pe dispozitivele deja existente (pe calculatoare dotate cu echipamente de scanare și/sau smartphone-uri Android sau iOS).

icon quick
Se poate lua rapid în utilizare

Pentru început trebuie doar să configurați unul sau mai multe smartphone-uri cu sistem de operare Android sau iOS cu acces la internet. Puteți descărca gratuit aplicația MedTracS de pe Google Play sau din App Store. Instalați și începeți să utilizați MedTracS imediat după finalizarea înregistrării.

Icon Stable
Sigur și stabil

Pentru MedTracS am creat un mediu de operare dedicat și securizat (servere, baze de date) conectat la Sistemul Național de Verificare a Medicamentelor (SNVM) prin intermediul unei interfețe certificate.

icon map
Puteți să-l utilizați în mai multe puncte de lucru, sucursale

Dacă lucrați cu un volum mare de medicamente și angajații manipulează un număr mare de produse, MedTracS poate fi instalat și operat în mod corespunzător la unul sau mai multe puncte de lucru. Puteți să o instalați pe câte terminale de utilizator doriți, iar ulterior, puteți să modificați oricând. Aveți posibilitatea de a aloca, după alegere, unul sau mai mulți utilizatori fiecărui terminal.

icon no internet
Poate fi utilizat chiar și fără conexiune la internet

În acest caz, telefonul stochează numerele de serie citite în memoria proprie și după ce conexiunea la internet este restabilită, trimite datele în loturi pentru procesare. La câteva secunde după finalizare, utilizatorul primește un raport.

icon permissions
Sarcinile care pot fi legate de nivelurile de drepturi

Operațiunile ce se efectuază în MedTracS pot fi controlate prin niveluri de drepturi. De asemenea, fiecare client are acces la portal în funcție de drepturile de acces acordate de către administratorul de sistem.

Soluții inovatoare
Ne concentrăm pe satisfacția clienților, motiv pentru care MedTracS include soluții inovatoare, care fac tranzacțiile mai rapide și mai ușoare.
Distribuitori, spitale, farmacii

Pentru cine este MedTracS soluția ideală?

Mass scanning

Atunci când este importantă scanarea rapidă și în masă a codurilor de bare

Viteza, punctualitatea și trasabilitatea sunt esențiale pentru distribuitori, spitalele și furnizorii de servicii logistice care transportă zilnic volume mari de medicamente, deoarece orice mică așteptare sau întrerupere costă timp și bani.

Cu ajutorul funcției LayerScan, puteți verifica sau decomisiona rapid sute sau mii de medicamente, crescând eficiența, reducând timpul de scanare, simplificând și accelerând munca colegului de la scanare.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții simple și eficiente din punct de vedere al costurilor

Dacă sunteți reprezentantul unei entități cu un rulaj mic de medicamente, este posibil să credeți că respectarea cerințelor FMD reprezintă o sarcină costisitoare.

Nu cheltuiți inutil, nu cumpărați un dispozitiv nou, este posibil ca echipamentele actuale (calculator, laptop, smartphone) pot fi utilizate cu MedTracS.

Contactați-ne și experimentați cât de ușor este să îndepliniți cerințele FMD.

low cost slolution
Întrebări frecvente

Dacă mai aveți întrebări

În afară de raportare, MedTracS vă permite să efectuați toate sarcinile și tranzacțiile FMD necesare, în conformitate cu reglementările generale FMD și cu regulile specifice fiecărei țări.

Ca un rezultat a Regulamentului privind FMD aplicabil începând cu 9 februarie 2019, medicamentele trebuie să fie supuse unor verificări sistematice de originalitate înainte de a fi puse la dispoziția pacienților.

În legatură cu legislația:

  • Directiva 2011/62/UE a Parlamentului European și a Consiliului (8 iunie 2011) de modificare a Directivei 2001/83/CE de instituire a unui cod comunitar cu privire la medicamentele de uz uman în ceea ce privește prevenirea pătrunderii în lanțul legal de rulaj a medicamentelor falsificate
  • Regulamentul delegat (UE) 2016/161 al Comisiei (din 2 octombrie 2015) de completare a Directivei 2001/83/CE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește specificarea normelor detaliate referitoare la elementele de siguranță care trebuie aplicate pe ambalajul exterior al medicamentelor de uz uman

Funcționalitatea MedTracS permite distribuitorilor de medicamente, spitalelor și farmaciilor, să efectueze tipurile de tranzacții necesare, asigurându-se că pot verifica și decomisiona corect medicamentele din sistem.

MedTracS a fost dezvoltat în principal pentru trei piețe: distribuitori de medicamente, spitale și farmacii. Orice tip și mărime de companie sau organizație din aceste trei domenii, poate utiliza MedTracS. În general, MedTracS poate fi utilizat cu ușurință de orice altă organizație implicată în distribuția medicamentelor, eliberate pe bază de prescripție medicală. De la producători până la utilizatorii finali, centre de sănătate sau medici. Dacă afacerea dumneavoastră nu se încadrează în cele trei segmente de piață menționate mai sus, vă rugăm să ne contactați pentru a ne asigura că MedTracS vă satisface nevoile FMD.

MedTracS este disponibil în prezent în țările UE: Ungaria, Polonia, Franța, România, Slovacia, Belgia și Luxemburg.

Da, cu MedTracS aveți acces continuu (24/7) la Sistemul Național de Verificare a Medicamentelor.

Pentru a avea acces, este necesar ca societatea/organizația să fie înregistrată în Sistemul Național de Verificare a Medicamentelor. În cazul în care aveți nevoie de ajutor în ceea ce privește înregistrarea, vă rugăm să ne contactați pentru a vă ajuta cu privire la modul în care trebuie să contactați autoritățile naționale.

Noi, dezvoltatorii MedTracS, suntem un furnizor de software FMD certificat. MedTracS pe parcursul testărilor, a primit certificatul necesar, astfel este în conformitate cu reglementările UE și naționale.

Utilizarea MedTracS este gratuită în prima lună de la înregistrare. După perioada de probă de o lună, prin comandarea sistemului MedTracS, puteți sa continuați să-l utilizați pe bază de abonament, pentru a vă asigura că societatea dumneavoastră poate îndeplini toate cerințele FMD.

Reprezentanții noștri vă vor oferi suport complet pentru sistemul MedTracS

  • condițiile de instalare a sistemului,
  • utilizarea și
  • funcționarea de zi cu zi.

Da. MedTracS poate fi configurat în orice moment cu certificatul companiei, pentru a accesa Sistemul Național de Verificare a Medicamentelor.

MedTracS poate fi instalat pe laptop, calculator, tabletă sau telefon mobil cu sistem de operare Android sau iOS.

Dacă dispozitivele actuale sunt capabile să scaneze coduri 2D datamatrix, probabil că nu este nevoie să achiziționați alte echipamente suplimentare. Vă rugăm să contactați echipa noastră, pentru a vă ajuta în testarea uneltelor existente. În caz că nu aveți echipamentele potrivite, nu ezitați să ne contactați și vă vom ajuta să alegeți uneltele potrivite.

Cea mai scurtă perioadă pentru care vă puteți abona la MedTracS, este de o lună. Cu toate acestea, le recomandăm clienților noștri să se aboneze pentru cel puțin 6 sau 12 luni pentru a asigura continuitatea și stabilitatea companiei.
Oferim condiții speciale și prețuri atractive clienților care ne aleg pe termen lung.

Nu este necesar să achiziționați licențe pentru utilizarea aplicației. MedTracS este oferit în regim de abonament, pe baza unui contract.

Indiferent dacă sunteți un distribuitor de medicamente, un spital, o farmacie sau o instituție medicală privată, vă putem oferi prețuri MedTracS care țin cont de viziunea și de caracteristicile companiei.
Pentru un număr mare de verificări, vă recomandăm să folosiți funcția LayerScan, care vă permite să scanați simultan sute de cutii pe minut.

Da, prețul MedTracS depinde de țara în care se află compania dumneavoastră. Serviciul MedTracS este oferit, pe baza sistemului de tarifare aplicat local. În funcție de faptul că sunteți un distribuitor de medicamente, un spital, o institutie medicală privată sau o farmacie, prețurile MedTracS pot varia.

Experimentați și dumneavoastră, cât de ușor este să îndepliniți cerințele FMD!

Medtracs devices